Став відомий персональний склад Молодіжної ради при МОЗ

МОЗ затвердило склад Молодіжної ради із 30 осіб

Зміни в ДБН для ЗОЗ з 01.10.2024

Наказ від 24.09.2024 № 1642 затвердив склад Молодіжної ради при МОЗ. Із 10 травня по 10 червня 2024 року тривав відбір кандидатів до Молодіжної ради. Усі охочі представники української молоді з активною громадянською позицією віком від 14 до 35 років мали можливість заповнити електронну форму та подати заявку на участь. За результатами відбору до Молодіжної ради пройшло 30 осіб.

Молодіжна рада при МОЗ — це новий тимчасовий консультативно-дорадчий орган. Його мета — залучити активну молодь до реалізації державної політики у сфері охорони здоровʼя та створити ефективну платформу, спрямовану на покращення якісного та доступного медичного обслуговування громадян. Молодіжна рада працюватиме відповідно до положення, яке затвердив наказ МОЗ від 07.11.2023 № 1916. 

В Україні такий формат партнерства між молоддю та владою почав активно розвиватися з процесом євроінтеграції. Право молоді на участь у прийнятті рішень закріплене в законодавстві, що дає їй можливість впливати на суспільні процеси, реалізовувати свої ідеї та проекти. 

Станом на сьогодні в Україні функціонує понад 400 молодіжних рад і їх кількість продовжує зростати.

Раніше Уряд затвердив склад Ради громадського контролю при НСЗУ.

За матеріалами МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

СОПи для медсестер: зразки

Зібрали СОПи для медсестер, які можуть знадобитися в щоденній роботі. Зокрема визначили й ті, що актуальні під час воєнного стану
181211

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді