Залишки лікарських засобів будуть розподілені по регіонах, де спостерігається найбільший дефіцит

Задля ефективного використання лікарських засобів та виробів медичного призначення, що закуплені за державні кошти на виконання Загальнодержавних цільових програм, їхні залишки будуть розподілені між регіонами, де спостерігається найбільший дефіцит

Про це повідомила під час селекторної наради в МОЗ Альона ТЕРЕЩЕНКО, заступник Міністра охорони здоров’я України.

«Сьогодні, орієнтуючись на потреби пацієнтів, ми маємо максимально ефективно розподілити ті лікарські засоби, які маємо, серед тих, хто їх потребує. Особливо це стосується тих препаратів, термін придатності яких спливає. За нашими підрахунками, сьогодні в областях спостерігається більше 40% залишків за різними напрямами», — зауважила Альона ТЕРЕЩЕНКО.

У зв’язку з цим Міністерство охорони здоров’я України створило оперативний центральний штаб і телефонну «гарячу лінію» з питань забезпечення медустанов України необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення, що закуповуються за державні кошти на виконання Загальнодержавних цільових програм, а також можливості їхнього перерозподілу за необхідністю по регіонах.

Також заступник Міністра охорони здоров’я України доручила:

  • створити телефонні цілодобові «гарячі лінії» при всіх обласних департаментах і управліннях охорони здоров’я;
  • створити електронну базу лікарських засобів та медичних виробів, які використовуються в рамках державних програм і в рамках регіональних програм окремо.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді