У МОЗ створять новий структурний підрозділ

Віце-прем’єр-міністр України Олександр СИЧ повідомив про створення в Міністерстві охорони здоров’я України Департаменту громадського здоров’я

Новий структурний підрозділ буде виконувати функції ліквідованої Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань. 

Олександр СИЧ наголосив на тому, що міжнародні організації занепокоєні тим, що протягом двох місяців, доки триває ліквідація Служби, жодний інший орган не перебрав на себе обов’язки з протидії соціально небезпечним хворобам.

«При спілкуванні з керівництвом ЮНІСЕФ і ЮНЕЙДС у вересні цього року на 69-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН я відчув, що наші міжнародні партнери та донори занепокоєні фактом ліквідації Служби. Я намагався переконати їх, що у структурі МОЗ буде створено відповідний підрозділ, який опікуватиметься питаннями боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом», — сказав Віце-прем’єр-міністр України.

5 листопада на засідання Уряду було ухвалено Розпорядження «Про утворення комісії з ліквідації Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечними захворювань» під головуванням заступника Голови Служби Олени ЄЩЕНКО. Через 6 місяців Голова комісії має звітувати щодо результатів ліквідації.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді