МОЗ та USAID оцінили ресурси українських медзакладів щодо надання телемедичних послуг

МОЗ оприлюднило зві USAID «Оцінка ресурсів закладів охорони здоров’я України, пов’язаних із наданням телемедичних послуг»

USAID в межах проєкту «Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя (LHSS)» за сприяння НСЗУ провело дослідження «Оцінка ресурсів закладів охорони здоров’я України, пов’язаних із наданням телемедичних послуг». Його мета — проаналізувати витрати, які несуть медзаклади для надання медичних послуг дистанційними засобами звʼязку.

Аналіз ретроспективно охопив 30 закладів охорони здоровʼя різних регіонів України, типу та форми власності.

Результати дослідження показали, що для впровадження телемедичних послуг у ЗОЗ не обовʼязково потрібні значні інвестиції у спеціалізоване обладнання чи умови праці. Відтак, для забезпечення виконання вимог для надання телемедичних послуг у межах Програми медичних гарантій медзакладам не потрібні значні ресурси та витрати. 

Раніше Уряд унормував використання засобів телемедицини під час надання екстреної медичної допомоги.

За матеріалами МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Табель оснащення кабінету телемедицини

Табель оснащення кабінету телемедицини затверджений на рівні законодавства. Без потрібного обладання запустити в медзакладі телемедичне консульування не вийде, а тому збережіть перелік необхідно оснащення та поступово подбайте про його наявність в медзакладі.
2516

Телесестринство: принципи та організація роботи

Впровадження телемедицини неможливе без залучення всіх медпрацівників. Тому зараз частіше говорять про телесестринство для надання медсестринської допомоги дистанційно. Читайте, яким чином це відбуватиметься, як провести попереднє навчання персоналу та які технології потрібно залучати для роботи.
3327

Кабінет телемедицини: документація, законодавство, організація

Читайте, як організувати у медичному закладі роботу кабінету телемедицини, які документи у ньому потрібно заповнювати, які чинні законодавчі акти визначають порядок надання телемедичних послуг.
2067

Консультування пацієнтів онлайн

Медичне онлайн-консультування пацієнтів може стати для приватних закладів конкурентною перевагою. Надаючи корисну та повну інформацію потенційним клієнтам такі заклади підвищують вірогідність звернення саме до них. Розглянемо найважливіші аспекти такого виду діяльності.
5155

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді