В регіонах України вже цими вихідними працюватимуть мобільні амбулаторої з профілактики ВІЛ та вірусних гепатитів

Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні передав неурядовим ВІЛ-сервісним організаціям 12 спеціалізованих мобільних амбулаторій для проведення профілактики ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів та інших соціально небезпечних хвороб серед людей із групи підвищеного ризику

Ключі та техпаспорти від переобладнаних мікроавтобусів «IVECO Daily» разом з представниками Альянсу-Україна урочисто вручили заступник Міністра охорони здоров’я України Євген МОРОЗ, в.о. Голови Держслужби України з соцзахворювань Олена ЄЩЕНКО, директор Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України Наталія НІЗОВА та заступник Голови Київської міськдержадміністрації Михайло РАДУЦЬКИЙ.

Автомобілі працюватимуть у 12 областях України: Волинській, Донецькій, Київській, Житомирській, Запорізькій, Одеській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Чернівецькій, міст Києва та Слов’янська Донецької області.

Салон кожного автомобіля укомплектовано необхідними меблями, гінекологічним кріслом, холодильником, ультрафіолетовим бактерицидним опромінювачем, утилізатором та умивальником. Робота мікроавтобусів забезпечуватиметься постійним джерелом живлення: внутрішнім та зовнішнім. Машини також обладнано кріпленням для перевезення нош, отже в разі необхідності вони знову можуть використовуватися для транспортування поранених.

 «Завдяки нещодавно затвердженій Парламентом України Загальнодержавній цільовій соціальній програмі протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014–2018 роки, при підтримці Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні, за кошти Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією сьогодні ми передаємо у регіони країни ці багатофункціональні мобільні амбулаторії, які пристосовані для проведення тестування та надання медико-консультативної допомоги представникам груп найвищого ризику щодо інфікування ВІЛ та іншими соціально-небезпечними захворюваннями. Розширення цієї мережі дозволить суттєво посилити контроль над поширенням епідемій ВІЛ-інфекції та вірусного гепатиту С в Україні, охопити профілактичними послугами та забезпечити подальше лікування людей, які цього найбільше потребують», — зазначив Євген МОРОЗ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді