Чернівецький обласний будинок дитини працюватиме на сонячних батареях

Людмила ФІЛІПЕЦЬ: «У нашому медичному закладі вода підігрівалась за рахунок подачі електрики, що було досить затратно. А сонячні батареї дадуть змогу зекономити чимало коштів»

Головний лікар Обласного спеціалізованого будинку дитини Людмили ФІЛІПЕЦЬ повідомила про запровадження в закладі сучасних енергозберігаючих технологій. Система повинна забезпечити належний температурний режим в приміщеннях, наявність гарячої води та зменшення витрат на традиційні енергоносії.

Загалом для Чернівецького обласного Будинку дитини придбано чотири плоскі сонячні колектори, вартістю 72 тисячі гривень. Вони вже змонтовані й працюють протягом останнього місяця. Будинок дитини — одна з перших медичних установ, де встановили сонячні батареї.

«У нашому медичному закладі вода підігрівалась за рахунок подачі електрики, що було досить затратно. А сонячні батареї дадуть змогу зекономити чимало коштів. Зокрема, очікуємо щорічну економію бюджетних коштів від 100 до 150 тисяч гривень, які раніше витрачалися на опалення та підігрів води. Ця енергозберігаюча технологія є передовою в Європі. Там сонячні батареї добре себе зарекомендували», — повідомила Людмила ФІЛІПЕЦЬ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді