Протигрипозні препарати «Таміфлю» і «Реленца» вже розвозяться у регіони

Протигрипозні препарати «Таміфлю» і «Реленца», що були надані Україні литовським урядом у якості гуманітарної допомоги, вже знаходяться на складах ДП «Укрвакцина» МОЗ України та готові до розвезення відповідно до потреб регіонів

Протигрипозні препарати «Таміфлю» і «Реленца», що були надані Україні литовським урядом у якості гуманітарної допомоги, вже знаходяться на складах ДП «Укрвакцина» МОЗ України та готові до розвезення відповідно до потреб регіонів.

В цілому обсяг гуманітарної допомоги склав 2 443 упаковок «Таміфлю» та 27 645 упаковок «Реленца».

Препарати будуть розподілені в першу чергу на первинний та вторинний рівень лікувальної мережі.

УВАГА! Відповідно до протоколів лікування грипу та ГРВІ, препарати «Таміфлю» і «Реленца» не призначені для самостійного вживання, їх прийом має здійснюватися лише під контролем лікаря.

На цьому Міністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ наголосив під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі. Він підкреслив, що ефективними ці препарати є лише у перші дві доби захворювання, а тому закликав не зволікати при появі перших симптомів грипу, і одразу ж звертатися до лікаря.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді