МОЗ уточнило правила виписування електронних рецептів на ліки, що не мають міжнародної непатентованої назви

Дотримуйте правил виписування е-рецептів на ліки, що не мають міжнародної непатентованої назви. Підстава — наказ МОЗ від 19.07.2005 № 360 у новій редакції

електронний рецепт

01.01.2024 набрав чинності наказ МОЗ «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України щодо призначення та відпуску лікарських засобів і медичних виробів за рецептом» від 17.10.2023 № 1806 у новій редакції. Пункт 9 розділу І Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення регулює правила виписування електронних рецептів на ліки, що не мають міжнародної непатентованої назви.

Організація обігу медичних виробів та лікарських засобів

У таких випадках в електронному рецепті вказуйте склад діючих речовин лікарського засобу із зазначенням форми випуску та дози, за умови, що кількість діючих речовин не перевищує чотирьох.

За торговельною назвою лікарського засобу із зазначенням форми випуску та дози (за наявності) е-рецепт виписуйте в таких випадках:

  • лікарський засіб не має міжнародної непатентованої назви та містить у складі більше чотирьох діючих речовин;
  • лікарський засіб належить до лікарських засобів біологічного походження або подібних біологічних лікарських засобів (біосимілярів).

Раніше МОЗ затвердило цикли спеціалізації та удосконалення для професіоналів у сфері охорони здоров’я.

За матеріалом Експертус Медзаклад

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
4996

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді