Встигніть подати звіт про обіг наркотичних лікарських засобів за 2023 рік

Автор
головний редактор порталу «Медична справа»
Подавати звіт про реалізацію та використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів до Держлікслужби треба до 31 січня року, що настає за звітним періодом

Юридичні особи, які здійснюють діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, зобов’язані звітувати про кількість:

  • наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що використовують;
  • запасів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів станом на 31 грудня звітного року.

Постановою від 08.09.2021 № 939 КМУ вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку. Зокрема подавати звіт до Держлікслужби тепер маєте до 31 січня року, що настає за звітним періодом. 

Заклади, які не звітують щороку або подають недостовірні дані у звітах, порушують вимоги Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» від 15.02.1995 № 60/95-ВР та деяких постанов КМУ. Якщо ви без поважних причин не подасте вчасно звітність, до вашого закладу можуть прийти із позаплановою перевіркою.

Комплексні перевірки — 2024: до чого готуватися ЗОЗ

Звіт про реалізацію та використання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів складають за формою, поданою в додатку 9 до постанови КМУ від 03.06.2009 № 589. Видаляти або додавати графи, змінювати форму заборонено.

Раніше Уряд затвердив нову редакцію форми декларації про відходи.

За матеріалами КМУ

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
94319

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді