Підсумки акції щодо профілактики та раннього виявлення цукрового діабету

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації оголосив підсумки традиційної обласної акції «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету», яка проходила в обласних закладах охорони здоров’я з 3 по17 листопада 2014 року

Протягом акції кожен мешканець Львівщини мав змогу перевірити рівень глюкози в крові та отримати необхідну інформаційну підтримку.

Під час акції обстежили  42 611 осіб, з них — 5 129 дітей і 304 — вагітні. На диспансерний облік із вперше встановленим діагнозом цукрового діабету взяли 575 осіб, з них — 2 дітей. У 2-х вагітних виявлена гіперглікемія тимчасового характеру.

24 дорослим та 2 дітям із вперше встановленим діагнозом цукрового діабету призначили інсулінотерапію, решті — лікування цукрознижуючими препаратами із дотриманням спеціальної дієти.

Особам із епізодичною гіперглікемією лікарі-ендокринологи надали рекомендації щодо режиму харчування, способу життя та необхідності періодичного контролю за рівнем глюкози в крові.

В межах акції лікарі-ендокринологи спільно з науковцями кафедри ендокринології ЛНМУ ім. Данила Галицького провели заняття щодо проблеми цукрового діабету як для хворих, так і для фахівців.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді