У Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова медпрацівники привітали маленьких пацієнтів із Днем Святого Миколая

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ: «Сьогодні — одне з небагатьох свят, коли діти чекають подарунків від Святого Миколая, а батьки — чуда у зціленні. Колектив інституту та кардіохірург, який перевтілився в образ Святого Миколая, організували це свято і подарували дітям радість»

Щороку в інституті Амосова виконується близько 5 тисяч операцій, майже 750 з них — це операції на серці дітей. «Цього року в інституті вже прооперовано понад 400 дітей, близько 200 операцій були малоінвазивними. Серед загальної кількості дітей, які потребують оперативного втручання, 30-40% становлять діти першого року життя», — повідомив Перший заступник Міністра охорони здоров’я України.

Також він наголосив, що Інститут Амосова один із небагатьох в Україні, де виконуються унікальні операції — лікування гіпоплазії лівих відділів серця.

«Сьогодні — одне з небагатьох свят, коли діти чекають подарунків від Святого Миколая, а батьки — чуда у зціленні. Колектив інституту та кардіохірург, який перевтілився в образ Святого Миколая, організували це свято і подарували дітям радість. Тому вважаю, що започаткована традиція повинна продовжуватись, незважаючи на важку ситуацію в країні, щоб християнські цінності допомагали і лікарям, і пацієнтам у зціленні», — зазначив Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді