У столиці планують запровадити нову схему отримання інсуліну

Київська міська рада підтримала проект запровадження нового механізму забезпечення хворих на цукровий діабет киян препаратами інсуліну

Михайло РИГАН, директор Департаменту охорони здоров’я, зауважив, що новий механізм дозволить забезпечити доступність мешканців столиці до отримання за рецептурною системою препаратів інсуліну та засобів їх введення.

Він полягає у відшкодуванні вартості препаратів аптечній мережі КП «Фармація» на підставі поданих реєстрів за відпущені лікарські засоби. Фінансування здійснюватиметься за міською цільовою програмою «Здоров’я киян» на 2012–2016 роки в межах коштів бюджету.

«Механізм централізованих закупівель, що діє сьогодні, не дозволяє забезпечувати пацієнтів необхідними препаратами безперервно. У результаті, кожного року пацієнти мають проблеми з пільговим отриманням життєво необхідних ліків. Тож потрібно якнайшвидше змінювати таку практику на більш ефективну», — наголосив Михайло РИГАН.

Директор Департаменту охорони здоров’я впевнений, що вищезазначений порядок гарантуватиме безперервне забезпечення хворих на цукровий діабет необхідними лікарськими препаратами.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді