НСЗУ допоможе закладам Національної академії медичних наук України приєднатися до Програми медичних гарантій — 2024

Голова НСЗУ Наталія Гусак провела зустріч з представниками Національної академії медичних наук України (НАМНУ)

НСЗУ допоможе закладам Національної академії медичних наук України приєднатися до Програми медичних гарантій — 2024

НСЗУ готова допомогти закладам НАМНУ приєднатися до Програми медичних гарантій — 2024. Голова НСЗУ Наталія Гусак повідомила про це на зустрічі із представниками НАМНУ.

Акредитація під час воєнного стану

Нагадуємо, що до єдиного медичного простору вже долучилися Національний інститут раку (НІР), а в межах пілотного проєкту — лікарня «Феофанія». НІР законтрактувався з НСЗУ на 16 пакетів послуг, «Феофанія» — на 3.

Наталія Гусак зазначила, що з початку 2023 року НІР отримав за надані медичні послуги понад 314 млн грн, а «Феофанія» — 13 млн 714 тис. грн. Їх приклади мають мотивувати медзаклади НАМНУ якнайшвидше увійти до єдиного медичного простору країни. Це дасть змогу пацієнту отримати гарантований доступ до  медичної допомоги, а медзакладам — фінансову стабільність у важких економічних умовах воєнного часу.

Фахівці НСЗУ допоможуть медзакладам НАМНУ проаналізувати їх матеріальне становище і за результатами аналізу здійснити фінансове моделювання.

Зауважимо, що НСЗУ платитиме медзакладам НАМНУ лише за ті послуги, які вони надаватимуть у межах Програми медгарантій. Наукові програми й надалі фінансуватиме держава.

Раніше НСЗУ запросила до обговорення вимог Програми медичних гарантій на 2024 рік.

За матеріалами НСЗУ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді