Уряд ухвалив механізм медичної субвенції

23 січня Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО під час брифінгу повідомила про прийняття Урядом постанови «Про деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» № 11

Мета постанови Кабінету Міністрів України «Про деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» від 23.012014 № 11 — негайне спрямування державних коштів для фінансування потреб регіональних закладів охорони здоров’я.

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО наголосила, що медична субвенція фактично є елементом нової моделі фінансування і міжбюджетних відносин. Субвенція спрямовується на оплату поточних видатків закладів охорони здоров’я та програм у сфері охорони здоров’я, визначених у статті 1034 Бюджетного кодексу України, а саме:

  • виплату зарплати лікарям;
  • харчування пацієнтів;
  • нагальних потреб закладу.

«У Порядку, який сьогодні схвалений, чітко визначаються дії кожного державного органу, який відповідає за процес фінансування, визначається порядок передачі цих коштів до місцевих бюджетів, цільове використання та сфера відповідальності», — зазначила Олександра ПАВЛЕНКО.

За словами Олександри ПАВЛЕНКО, Державне казначейство вже незабаром почне здійснювати перші платежі, які будуть нараховуватися щоквартально: «Тому ми хотіли би, щоб місцеві органи виконавчої влади дуже швидко реагували і використовували їх вже в регіонах без гальмування».

Розмір медичної субвенції становить 46,5 мільярдів гривень.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді