Лікарні на підтоплених територіях отримають вдвічі більше коштів за роботу в надзвичайній ситуації

Лікарні Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей в зоні катастрофи на Каховській ГЕС, спричиненої терористичним підривом окупантами, отримуватимуть вдвічі більші оплати за пакетом «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях»

Лікарні на підтоплених територіях отримають вдвічі більше коштів за роботу в надзвичайній ситуації

Перелік медзакладів у п’ятиденний строк визначать їхні обласні військові/державні адміністрації за погодженням з МОЗ. Ідеться про лікарні, які вже мають укладені контракти за пакетом «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях».

Програма медичних гарантій — 2023

КМУ вніс відповідні зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році постановою від 13.06.2023 № 594.

Для визначених медзакладів НСЗУ застосовуватиме коефіцієнт 2 під час оплати медичних послуг за пакетом. 

Додаткові кошти медзаклади мають спрямувати для реагування на можливий спалах інфекційних захворювань. А саме — на придбання лікарських засобів та медичних виробів для профілактики, діагностики та лікування хвороб відповідно до результатів оцінювання епідемічних ризиків.

Підвищувальний коефіцієнт застосовуватиметься з 1 червня до 31 серпня 2023 року. Нині глобальна ставка для медзакладів без застосування коефіцієнта становить 1 053 510 грн на місяць.

Контроль за цільовим використанням коштів здійснюватиме НСЗУ. Так само вона щомісячно контролюватиме в кожному медзакладі незнижувальний запас лікарських засобів, визначених вимогами до «медичного кошика» за пакетом медпослуг «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях».

Раніше МОЗ повідомило, що планує перезапустити моніторинг виконання договорів з НСЗУ.

За матеріалом Експертус Медзаклад

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
2149

Енергоефективність медзакладу: як підвищити

Одна з найбільших статей витрат ЗОЗ — витрати на енергоносії. В умовах воєнного стану економія бюджету медустанови особливо актуальна. Як підвищити енергоефективність медзакладу, читайте у статті
4851

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді