ВООЗ закриває в москві офіс із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями

Функції Європейського офісу ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями будуть делеговані офісу в Копенгагені. Про це повідомило МОЗ
ВООЗ закриває в москві офіс із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями
Європейський офіс ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями у москві буде закритий. Про це розповіли в МОЗ.
За таке рішення 15 травня проголосувала абсолютна більшість держав-членів під час спеціальної сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров'я. Відтепер функції Європейського офісу ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями будуть делеговані офісу в Копенгагені (Данія).
 
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час виступу на спеціальній сесії Регіонального Комітету ВООЗ зазначив:

"Сьогодні 28 країн європейського регіону ВООЗ приймають жертв війни в Україні. Понад 40 країн тимчасово приймають біженців з України. Це більшість. Завдяки цій потужній підтримці ми продовжуємо боротися та приймати надважливі рішення. Такі, як сьогодні. Я хочу подякувати партнерам за політичну і фінансову підтримку питання закриття офісу ВООЗ з неінфекційних хвороб в москві та делегування його функцій офісу в Копенгагені. Це рішення, яке демонструє єдине бачення європейського регіону. Закриття офісу в москві є першим успішним прикладом виходу представництва міжнародної організації з рф. Дякую за цей потужний політичний сигнал, який, я впевнений, буде не останнім".

В травні минулого року Україна подала до Європейського регіонального бюро ВООЗ запит щодо переміщення Європейського офісу ВООЗ за межі рф, який підписали 38 держав. І ось це рішення прийнято.

Нагадаємо, ВООЗ більше не вважає віспу мавп надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вітряна віспа: симптоми та лікування

Вітряну віспу іноді вважають «легкою» дитячою хворобою. Та чи справді вітрянка така «безневинна»? Чим небезпечне захворювання та як запобігти ускладненням? З’ясуємо у статті
8148

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87153

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді