МОЗ та Американський міжнародний альянс охорони здоров’я домовились про співпрацю у сфері безпеки крові

Документ передбачає надання технічної допомоги з розвитку служб переливання крові до 31 березня 2018 року

18 лютого, заступник Міністра охорони здоров’я України Альона ТЕРЕЩЕНКО та директор програм з безпеки крові Джин СТЕНЛІ підписали меморандум про співпрацю у галузі безпеки крові.

Мета проекту — розробка безпечної системи заготівлі донорської крові шляхом впровадження національної системи безпеки крові. Дія проекту поширюється як на національні, так і на регіональні заклади охорони здоров’я, освіти та дослідницькі установи (Одеса, Львів, Житомир, Рівне, Київ).

Документ передбачає надання технічної допомоги з розвитку служб переливання крові до 31 березня 2018 року.

Протягом першого року проекту заплановано:

  • провести оцінку обласних станцій переливання крові та трансфузіологічних відділень медичних установ;
  • проаналізувати існуючі нормативні документи у галузі безпеки крові;
  • надати технічну допомогу з інтерпретації директив Європейського Союзу щодо стандартів якості та безпеки крові та її компонентів під Україну;
  • надати технічну допомогу у впровадженні систем нагляду за безпекою переливання крові у визначених демонстраційних закладах.

«Завдяки цьому проекту Україна зможе наблизитись до європейських стандартів якості та безпеки у роботі служб переливання крові», — наголосила Альона ТЕРЕЩЕНКО. Заступник впевнена, що проект допоможе мінімізувати ризик зараження крові та поліпшити якість препаратів з її компонентів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді