На місці зруйнованих ФАП зʼявляться мобільні «пункти здоровʼя» — МОЗ

На деокупованих територіях, на місцях зруйнованих росіянами фельдшерсько-акушерських пунктів, будуть встановлені модульні «пункти здоровʼя». Про це розповіли в МОЗ

На місці зруйнованих ФАП зʼявляться мобільні «пункти здоровʼя» — МОЗ

У МОЗ наголошують: такі рішення є тимчасовими, поки на місці зруйнованих медзакладів не буде відбудовано повноцінний пункт здоров’я первинної медичної допомоги.

Як скласти стратегічний план розвитку закладу охорони здоров’я

Вже з'явився перший модульний «пункт здоров’я»: у селі Мощун на Київщині. Його встановив благодійний фонд UA Dream. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну село понад місяць перебувало в окупації. Під час одного з ворожих обстрілів було зруйновано місцевий ФАП.

Про «пункти здоровʼя» у МОЗ пишуть:

"Такі тимчасові конструкції дозволяють у найкоротші терміни відновити доступ пацієнтів до базової медичної допомоги. Кожен модульний «пункт здоровʼя» укомплектований меблями, холодильником, має окрему санітарну зону, бойлер, генератор та кондиціонер".

На місці зруйнованих ФАП зʼявляться мобільні «пункти здоровʼя» — МОЗ

Лише на території Київської області росіяни пошкодили 124 обʼєкти медзакладів та ще 4 зруйнували повністю, без можливості подальшого відновлення, — повідомляють у МОЗ. Вдалося повністю відновити 57 медичних закладів. Робота з відновлення інших обʼєктів триває.

Раніше у МОЗ повідомили, що за рік повномасштабної війни росія пошкодила чи зруйнувала 1200 об'єктів українських медзакладів.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50737

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3462

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6949

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді