На Львівщині стартувала акція з діагностики та профілактики глаукоми

Мета подібних акцій — виявити захворювання, яке на початкових стадіях протікає непомітно, але призводить з часом до повної втрати зору — сліпоти

З 2 по 16 березня у лікувально-профілактичних закладах Львівської області тривають «Дні діагностики та профілактики глаукоми». Організатором виступає Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА. 

Мета подібних акцій — виявити захворювання, яке на початкових стадіях протікає непомітно, але призводить з часом до повної втрати зору — сліпоти. Глаукома характерна хронічним перебігом і тому потребує постійного лікувально-діагностичного спостереження.

«У 2014 році під час акції було виміряно внутрішньоочний тиск у 19 533 мешканців області, виявлено підвищений внутрішньоочний тиск у 563, підозра на глаукому — у 63 пацієнтів, 181 людина скерована для детального обстеження у глаукомний кабінет, глаукому виявлено у 110 осіб», — повідомила головний офтальмолог Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Олександра ПАВЛІВ.

Групи ризику для людини:

  • вік за 40 років;
  • схильність до спазму судин;
  • наявність глаукоми у батьків;
  • супутня судинна патологія (цукровий діабет, мігрені);
  • тютюнопаління;
  • травми та хірургічні втручання на очах.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді