Українські лікарні забезпечені генераторами і можуть працювати в умовах знеструмлення — МОЗ

Медичні заклади по всій країні мають необхідне обладнання для роботи в умовах знеструмлення. Про це на терміновій нараді розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко

MOZ.jpeg

У МОЗ провели нараду з керівниками департаментів охорони здоров'я всіх регіонів України щодо забезпечення ЗОЗ електропостачанням в умовах знеструмлення. За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, завдяки підтримці іноземних партнерів українські лікарні забезпечені генераторами, що дає їм можливість не переривати свою роботу навіть при перебоях з електропостачанням.

На нараді, проведеній 10 жовтня, у день масованого російського обстрілу багатьох міст та об'єктів критичної інфраструктури України, Віктор Ляшко сказав:

«Сьогоднішній день показав, яка загроза на нас чатує. Всі заклади, які  виконали наші нормативні акти та дослухалися до попереджень, — виявилися готовими, вони одразу переключилися на електрогенератори і працюють. З початку повномасштабного вторгнення за допомогою міжнародних партнерів МОЗ доставив до медичних закладів країни 380 генераторів різної потужності, які у разі надзвичайної ситуації дозволять забезпечити безперебійну повноцінну роботу лікарень. Тим закладам, які ще до цього часу не мають генераторів, а таких одиниці, необхідно допомогти оперативно розв’язати ці проблеми вже зараз. І не бійтесь робити подання про звільнення керівників закладів, які не вміють читати нормативні акти і чути попередження», — наголосив очільник МОЗ. 

Міністр також зауважив, що електропостачання відновлено майже в усіх закладах охорони здоров’я України, а де цього ще не тсалося, робота ЗОЗ здійснюється за допомогою генераторів.

Раніше у МОЗ нагадали алгоритм надання домедичної допомоги.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді