Працевлаштування внутрішньо переміщених медиків: МОЗ нагадало перелік документів

Які документи потрібні внутрішньо переміщеним медикам для працевлаштування в інші медичні заклади країни? Роз'яснення дали в МОЗ

photo_2022-09-30_09-39-21.jpg

Через війну, яку веде росія проти України, багато медичних працівників з тимчасово окупованих території та територій, де ведуться бойові дії чи існує висока загроза обстрілів, змушені працевлаштуватися у більш безпечних регіонах. Які документи їм для цього потрібні? Про це розповіли у МОЗ.

Планування штату та оплата праці медпрацівників

У МОЗ наголошують, що для внутрішньо переміщених медичних працівників порядок працевлаштування є стандартним. Для працевлаштування слід підготувати такі документи:

  • паспорт або ID-картка — документ, що засвідчує особу;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);
  • документ, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);
  • заява з проханням про прийняття на роботу.

Також МОЗ повідомляє:

«Якщо під час війни особа загубила документи або не має можливості їх забрати чи отримати, то відповідно до ст. 14-1 ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», безконтактний електронний носій (ID-картка) та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, сформовані у сервісі «Дія», мають таку ж юридичну силу, що й звичайні, паперові оригінали. Тому у разі втрати паспорта варто використовувати мобільний застосунок «Дія».

Подати документи на оформлення ID-картки та закордонного паспорта, а також відновити втрачені документи можна у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), у підрозділах Державної міграційної служби.

МОЗ наголошує, що питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.03.2022 р. № 414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України». Відтак, облік робочого часу медпрацівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Потім ці дані спрямовуються до закладу за основним місцем роботи, після чого він отримує заробітну плату. 

Раніше у МОЗ давали роз'яснення як відновити втрачені медичні документи під час війни.

 

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді