У зоні бойових дій чи тимсасовій окупації працює 649 медзакладів — заступник міністра охорони здоров’я

Про це Олексій Яременко повідомив під час Національного телемарафону

med.jpg

За словами заступника міністра, із початку повномасштабного вторгнення 649 медичних закладів продовжують працювати на тимчасово окупованих територіях та в зоні проведення бойових дій. Ті медзаклади, з якими можливо встановити звязок, продовжують отримувати на свої рахунки кошти від НСЗУ.

Як внутрішньо переміщеному медпрацівнику розпочати роботу в іншому ЗОЗ

«Щомісяця медичні заклади на тимчасово окупованих територіях та ті, які дотичні до лінії фронту, отримують 1/12 обсягу річного фінансування. За рахунок цих коштів, зокрема, виплачується заробітна плата медикам, які працюють в окупації. Це наша принципова позиція — підтримувати кожну лікарню, у якій працюють наші медики й надають медичну допомогу нашим пацієнтам, які опинилися в тимчасовій окупації», — розповів заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко.

НСЗУ перерахувала закладам в окупації та фронтових районах понад 2,6 млрд грн. Усього за пів року такі медзаклади отримали за Програмою медичних гарантій понад 17 млрд грн.

Яременко нагадав також, що росія й надалі блокує постачання ліків, зокрема й життєво необхідних, з підконтрольних Україні територій на тимчасово окуповані. Фактично заручниками медичного тероризму росіян стали сотні тисяч українців у вимушеній окупації.

Раніше МОЗ розповіло, яку категорію ліків відпускатимуть за е-рецептом.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді