Санітарні вимоги до будівництва і реконструкції ЗОЗ: долучайтеся до обговорення

Встигніть до 24 вересня

2_aa6d2.jpg

МОЗ оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до нового будівництва і реконструкції закладів охорони здоров’я» (далі — Проєкт).

Як підвищити зарплати адмінперсоналу КНП

Проєкт передбачає запровадження сучасних санітарно-протиепідемічних норм і правил до нового будівництва і реконструкції ЗОЗ. Ідеться про норми щодо профілактики інфекцій та інфекційного контролю, палат ізоляції пацієнтів, операційних відділень і відділень репроцесингу медичних виробів. Також акт впроваджує стандартизовану форму медичного завдання на проєктування.

«В умовах повномасштабної руйнівної війни російської федерації проти України окупанти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані бомбардування житлових районів міст та селищ. З огляду на це, виникла нагальна потреба в регулюванні питання відбудови з урахуванням кращого європейського досвіду та передових технологій», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Отже, прийняття Проєкту дозволить будувати нові ЗОЗ і реконструювати зруйновані так, щоб забезпечити надання інноваційних, якісних і безпечних медичних послуг.

Проєкт з’явився на сайті МОЗ 24 серпня. Зауваження та пропозиції у вигляді порівняльної таблиці міністерство просить надсилати протягом 30 днів з дати публікації проєкту наказу у письмовому або електронному вигляді на адресу МОЗ:

вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601

e-mail: [email protected], [email protected]

Раніше МОЗ розповіло, що в Україні запрацювали телемедичні платформи.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді