Україна готується до старту проекту Світового банку в медичній сфері

Проект має стартувати 1 червня 2015 року, його реалізація розрахована на 5 років. У проекті візьмуть участь Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Львівська, Полтавська та Рівненська області

11 лютого поточного року Україна та Міжнародний банк уклали угоду щодо реалізації в Україні проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей» (далі — проект), у межах якого держава отримує близько 215 мільйонів доларів.

Проект має стартувати 1 червня 2015 року, його реалізація розрахована на 5 років. У проекті візьмуть участь Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Львівська, Полтавська та Рівненська області.

Плануються такі зміни:

-       Закарпатська область — бюджет близько 7 мільйонів доларів, які призначені для придбання обладнання, санітарного автотранспорту, проведення семінарів та тренінгів для медичного та адміністративного персоналу, придбання комп’ютерної техніки та програмного забезпечення для ведення електронного реєстру пацієнтів. Також розроблено план для створення лікарень інтенсивного лікування з охопленням від 150–250 тисяч населення. Для поліпшення служби екстреної медичної допомоги заплановано закупити 24 карети швидкої допомоги.

-       Волинська область — бюджет близько 30 мільйонів доларів, які призначені для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань, а також для навчання лікарів сучасним методам профілактики та діагностики. Крім того, заплановано розширити амбулаторну мережу та закупити новітнє обладнання для діагностування. Вторинна ланка отримає близько 10,5 мільйонів доларів на закупівлю обладнання для міжрайонних медичних об’єднань, третинна ланка — 6,33 мільйонів доларів на обладнання та витратні матеріали для оперативного втручання.

-       Рівненська область — бюджет складає 27,5 мільйонів доларів, які призначені на поліпшення якості надання допомоги при захворюваннях систем кровообігу. 2 мільйони мають піти на створення програмного забезпечення для введення електронного реєстру пацієнтів та програмного забезпечення «Сімейний лікар».

-       Львівська область — бюджет становить понад 10 мільйонів доларів у межах субпроекту «Онкопревенція та впровадження сучасних протипухлинних технологій».

-       Донецька область — заплановано 40 мільйонів гривень на посилення первинної медико-санітарної допомоги, профілактики серцево-судинних захворювань, створення приймально-діагностичних відділень з оснащенням для надання медичної допомоги кардіологічним та неврологічним хворим у трьох лікарнях Дніпропетровська, Кривого Рогу та Павлограда.

-       Полтавська область — приблизний бюджет становить 41 мільйонів доларів, які призначені на контроль за артеріальним тиском в осіб 40–60 років.

-       Вінницька область — 35 мільйонів доларів розраховані на комунальний заклад «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
57238

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
89633

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді