У столиці зростає захворюваність на COVID-19

Про це розповіла директор Департаменту охорони здоров’я міста Києва Валентина Гінзбург

У столиці зростає захворюваність на COVID-19

У Києві зафіксували зростання кількості хворих на COVID-19 більше ніж удвічі. Так, 11—17 липня зареєстрували 112 випадків, 18—24 липня — уже 245.

Стандарти і протоколи, які МОЗ затвердило у 2021—2022 роках

За словами Валентини Гінзбург, більше людей госпіталізують, зокрема з тяжким перебігом хвороби. Через стрімке підвищення рівня захворюваності влітку впродовж одного тижня вона нагадала про те, що найефективнішим засобом захисту є вакцинація.

«Хочу наголосити на тому, що навіть у найважчі для столиці дні з часів загострення військової агресії РФ комунальні заклади охорони здоров’я не припиняли процес вакцинації від COVID-19. Наразі в Києві працює 112 вакцинальних пунктів, тож кожен охочий може прийти до найближчого Центру первинної медико-санітарної допомоги або Консультативно-діагностичного центру та зробити першу, другу чи бустерну дозу», — повідомила посадовиця.

Гінзбург порадила за найменших симптомів недуги, як-от нежить, кашель, підвищення температури, розлади шлунку, звертатися до лікаря.

Раніше НТГЕІ розповіло, кому робити друге бустерне щеплення проти COVID-19.

За матеріалами офіційного порталу Києва

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
5383

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
119846

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9372

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
12325

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді