Держава виділить кошти на закупівлю препаратів для проведення гемодіалізу буковинцям

Олександр ГРЕГУЦАК: «Вже з нинішнього року фінансування придбання препаратів для гемодіалізу відбуватиметься за рахунок державного бюджету, аналогічно до того, як закуповується інсулін для хворих на цукровий діабет»

На днях відбувся регіональний круглий стіл, присвячений розгляду питань бюджетної та податкової децентралізації. У засіданні взяв участь і Олександр ГРЕГУЦАК, який розповів про ситуацію із забезпеченням хворих на гемодіаліз на Буковині.

«Зокрема, було повідомлено, що вже з нинішнього року фінансування придбання препаратів для гемодіалізу відбуватиметься за рахунок державного бюджету, аналогічно до того, як закуповується інсулін для хворих на цукровий діабет», — наголосив ГРЕГУЦАК.

Він вважає, що такий метод дозволить зекономити кошти Чернівецької області , яка раніше виділяла понад 10 мільйонів гривень на препарати для проведення гемодіалізу. Крім цього, в області за кошти державного бюджету буде придбано медикаменти для терапії дитячої онкології та мамографічне обладнання.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді