Розпочалась реструктуризація Міністерства охорони здоров’я України

Мета — створити ефективну команду однодумців, які спільно будуть запроваджувати заплановану реформу в медичну сферу

У п’ятницю, 3 квітня, Міністр охорони здоров’я України під час брифінгу Українському кризовому медіа-центрі повідомив про початок реструктуризації Міністерства: «МОЗ розпочав роботу над реструктуризацією Міністерства з метою створення ефективної команди однодумців для впровадження запланованої реформи».

Реструктуризація стартувала із розподілу функціональних обов’язків заступників Міністра охорони здоров’я України:

  • Олександра ПАВЛЕНКО відповідатиме за юридичний супровід діяльності Міністерства, а також контролюватиме питання роботи з персоналом, взаємодії з державними органами та громадськістю;
  • Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ візьме на себе питання фінансово-економічного забезпечення (державні програми, державні закупівлі), співпраці з міжнародними організаціями та роботу департаменту організації медичної допомоги.

Зараз проводиться аналіз всіх департаментів Міністерства, функціональні обов’язки керівників та оцінка якості їх роботи.

«Протягом чотирьох місяців роботи в МОЗ, я вивчав структуру Міністерства, спілкувався зі співробітниками, аналізував їхню діяльність чи бездіяльність і паралельно працював над платформою для реформування галузі, — наголосив Олександр КВІТАШВІЛІ. — В результаті, розпочалась реструктуризація, яка принесе у роботу нові цінності: відкритість, прозорість та орієнтацію на забезпечення людських потреб, адже саме люди, їх здоров’я і тривалість життя мають бути у фокусі діяльності Міністерства».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді