Уряд змінив порядок обчислення середньої зарплати

Внесли дві зміни з огляду на воєнний стан

Уряд змінив порядок обчислення середньої зарплати

Уряд вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.1995 № 100. Нововведення враховують особливості воєнного часу. Це дасть змогу коректно обчислити середню зарплату на підприємствах, які внаслідок бойових дій змушені переривати діяльність.

Як подати зарплатну звітність за І квартал 2022 року

Відповідно до рішення урядовці передбачили дві правки.

  1. Із розрахункового періоду, під час якого обчислюють середню зарплату, виключають час, у який були відсутні дані про нараховану зарплатню працівникові внаслідок бойових дій.
  2. Якщо працівник частково відпрацював період, за який нараховано премію чи іншу заохочувальну виплату, під час обчислення середньої зарплати враховують фактично нараховану суму такої премії.

Правильний розрахунок середньої зарплати необхідний, щоб розраховувати належні працівникам виплати. Зокрема, відпускні та компенсації за невикористані відпустки, суми виплат у разі службових відряджень, збережений середній заробіток за період військової служби, виплати за вимушений прогул тощо.

Раніше в МОЗ заявили, що держава компенсує ЗОЗ виплати на заробітну плату внутрішньо переміщених осіб.

За матеріалами Мінекономіки

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
38459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді