У медзакладах на заході та в центрі України проводять планові операції та госпіталізації — міністр охорони здоров’я

Про це Віктор Ляшко заявив в ефірі телемарафону єдиних новин

У медзакладах на заході та в центрі України проводять планові операції та госпіталізації — міністр охорони здоров’я

За словами міністра, щойно медична система адаптувалася до умов бойових дій і медики зрозуміли, де є більше завантаження, а де — більше можливостей, планові госпіталізації та планові операції відновили. Для відновлення потрібне рішення головного лікаря медзакладу.

Як виплатити матдопомогу й не втратити неприбутковий статус

«Так, на заході та у центрі країни нині планові операції та планові госпіталізації проводять. Є питання із Донецькою, Луганською, частиною Запорізької, Миколаївської області. Там з об’єктивних причин планові оперативні втручання не проводяться, оскільки ми не можемо гарантувати безпеку пацієнтам, адже там відбуваються цілеспрямовані напади на лікарні. Для того, щоб отримати планову меддпопомогу у таких випадках, ми радимо пацієнтам виїжджати на більш безпечну територію країни», — сказав Віктор Ляшко.

Раніше МОЗ нагадало про важливість щеплення.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

СОПи для медсестер: зразки

Зібрали СОПи для медсестер, які можуть знадобитися в щоденній роботі. Зокрема визначили й ті, що актуальні під час воєнного стану
178106

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4650

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді