Усесвітній тиждень імунізації: МОЗ нагадало про важливість вакцинації

У межах Усесвітнього тижня імунізації в різних країнах світу проводять заходи, що наголошують на важливості спільних дій щодо імунізації та сприяють використанню вакцин для захисту від хвороб людей різного віку

Всесвітній тиждень імунізації: МОЗ нагадало про важливість вакцинації

24 квітня розпочався Всесвітній тиждень імунізації. Його щороку проводять в останній тиждень квітня, щоб нагадати про важливість щеплень для захисту людей від небезпечних інфекційних хвороб. Тож нагадайте пацієнтам про важливість вакцинації.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

МОЗ нагадало, що важливо дотримувати Національного календаря профілактичних щеплень. До нього в Україні входить імунізація від туберкульозу, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту (свинки), краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та хіб-інфекції. Ці хвороби не мають специфічного лікування, проте їх можна попередити шляхом вакцинації.

МОЗ радить перевірити вакцинальний статус дитини і свій власний, подбати про себе і своїх дітей та захиститися від інфекційних хвороб. Пацієнти мають знати, що всі щеплення, що внесені до Національного календаря профілактичних щеплень, в Україні безплатні.

Раніше МОЗ повідомило, що всі центри антирабічної допомоги в Україні забезпечені вакциною від сказу.

За матеріалами МОЗ

Як медпрацівнику захиститися від звинувачень пацієнта

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про проведення навчання і підготовки з гігієни рук медичного та немедичного персоналу ЗОЗ: зразок

5 травня — Всесвітній день гігієни рук. Скачайте приклад наказу про проведення навчання і підготовки з гігієни рук. Документ допоможе раціонально розподілити обов’язки відповідальних за проведення процедури
2393

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді