Як почати діяльність з обігу підконтрольних речовин в умовах воєнного стану

КМУ вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку

Як почати діяльність з обігу підконтрольних речовин в умовах воєнного стану

Протягом дії воєнного стану суб'єкти господарювання, які планують розпочати діяльність з обігу підконтрольних речовин, мають подати до Держлікслужби заяву про отримання ліцензії в електронній формі. До заяви про отримання ліцензії за наявності додати документи, визначені підпунктами 1, 2, 5 і 6 пункту 6 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку, затверджених постановою КМУ від 06.04.2016 № 282 (далі — Ліцензійні умови).

Як працюють ЛКК та МСЕК під час воєнного стану

Протягом протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану необхідно буде подати документи, визначені пунктом 6 Ліцензійних умов, у паперовій формі. Інакше Держлікслужба може визнати ліцензію недійсною.

Підстава — постанова КМУ «Про внесення зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку» від 15.04.2022 № 452.

NB! Строки чинних ліцензій на обіг підконтрольних речовин продовжені на період воєнного стану (пп. 5 п. 1 постанови КМУ «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» від 18.03.2022 № 314).

Раніше МОЗ затвердив новий порядок організації виявлення туберкульозу.

Підготувала Ольга Дубина,
головний редактор

Експертус Медзаклад

За матеріалами КМУ

Друзі, у цей тяжкий час ми хочемо бути для вас корисними, тому продовжуємо працювати! Редакції експертно-правової системи «Експертус Медзаклад» і журналів «Управління закладом охорони здоров’я» та «Довідник головної медичної сестри» надають для вас знижку 50% на свої продукти на 6 місяців.

Замовте продукт в інтернет-магазині або зателефонуйте 0 800 212 012 (дзвінки безплатні).

Вистоїмо. Перемога близько!

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори: оновлений перелік документів

Щоб отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, подайте відповідну заяву до органу ліцензування. Які документи додати до заяви та хто видає ліцензію на прекурсори, пояснюємо в статті
26436

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді