Заява про отримання ліцензії на наркотичні лікарські засоби: приклад оформлення

Автор
Експертна редакція порталу
Щоб отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, подайте відповідну заяву до органу ліцензування. Як її правильно скласти, розповідаємо в статті. Також скачайте приклад оформлення заяви про отримання ліцензії

Оновлений перелік документів на отримання ліцензії

Порядок отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів прописано в:

  • статті 8 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» від 15.02.1995 № 60/95-ВР
  • статтях 10—13 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 № 222-VIIІ
  • пунктах 5—6 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з культивування рослин, включених до таблиці I переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Кабінетом Міністрів України, розроблення, виробництва, виготовлення, зберігання, перевезення, придбання, реалізації (відпуску), ввезення на територію України, вивезення з території України, використання, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до зазначеного переліку, затверджених постановою КМУ від 06.04.2016 № 282 (далі — Ліцензійні умови)

NB! КМУ постановою від 08.09.2021 № 939 уніс до Ліцензійних умов зміни, які стосуються як ліцензіатів, так і здобувачів ліцензії на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Ліцензії на обіг наркотичних засобів видає Держлікслужба. Щоб отримати ліцензію на використання наркотичних засобів, слід підготувати пакет документів відповідно до ліцензійних вимог. Перелік документів, які необхідно подати до Держлікслужби для отримання ліцензії, наведено в пунктах 5—6 Ліцензійних умов.

Сім змін у ліцензуванні діяльності, пов’язаної з обігом підконтрольних речовин

✅✅✅ Звіт про обіг наркотичних (психотропних) лікарських засобів: як подати

Насамперед правильно заповніть заяву про отримання ліцензії на наркотичні засоби, форму якої подано в додатку 1 до Ліцензійних умов. Зверніть увагу на те, що:

  • найменування та місцезнаходження юридичної особи мають відповідати відомостям з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань
  • необхідно вказати всі адреси провадження медичної практики, за якими заклад охорони здоров’я здійснює медичне обслуговування населення (амбулаторії, ФАПи)

Заява про отримання ліцензії на наркотичні лікарські засоби — зразок

Заява про отримання ліцензії на наркотичні лікарські засоби: приклад оформлення

Скачати

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді