ВРУ перенесла розгляд проекту закону про захист лікарської таємниці

Верховна Рада України перенесла розгляд проекту закону про внесення змін до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» (щодо захисту лікарської таємниці) (№1193)

Законопроект постановляє, що лікарська таємниця — це відомості про стан здоров’я, факт медичного обстеження, огляду та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина України, іноземця або особи без громадянства, отримані медичними, фармацевтичними та іншими працівниками в процесі профілактики, діагностики, лікування та реабілітації.

Документ забороняє медичним, фармацевтичним та іншим працівники, яким у зв’язку з виконанням професійних або службових обов'язків стала відома лікарська таємниця, розголошувати її, окрім передбачених законодавчими актами випадків.

При використанні інформації, що становить лікарську таємницю, в навчальному процесі, науково-дослідній роботі, тому числі у випадках її публікації у спеціальній літературі, повинна бути забезпечена анонімність пацієнта.

За розголошення лікарської таємниці винні особи несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність згідно з законодавством.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді