Лікарі виписали понад 6 млн е-лікарняних, а Пенсійний фонд зареєстрував понад 4,5 млн

UA RU
Від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористалися новою послугою. Таку цифру повідомляє Пенсійний фонд України (ПФУ). У МОЗ кажуть, що медичних висновків було створено на 1,5 млн більше

Лікарі виписали понад 6 млн е-лікарняних, а Пенсійний фонд зареєстрував понад 4,5 млн

В електронній системі охорони здоров’я було створено понад 6 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні, підрахувало МОЗ. Тим часом ПФУ оформив понад 4,5 млн е-лікарняних.

Чи має право Держпродспоживслужба перевірити ваш ЗОЗ

Реформа значно спростила процес оформлення лікарняних, наголошує МОЗ. Більше не потрібно:

  • збирати підписи й печатки на бланку
  • передавати документ роботодавцю
  • повертатися в лікарню, щоб замінити документ, якщо під час оформлення лікарняного припустилися помилки

«Тепер неточності при створенні лікарняних трапляються рідше, адже лікар самостійно не вносить інформацію про пацієнта. Усі необхідні дані підтягуються автоматично», — кажуть у МОЗ.

Відтепер Фонд соціального страхування України прийме е-лікарняний на оплату, навіть якщо в ньому трапилася помилка в ПІБ. Такі помилки дублюються в лікарняному з декларації із сімейним лікарем. Тобто якщо під час укладання декларації було, наприклад, пропущено літеру в прізвищі, не потрібно міняти лікарняний. Відтепер незначні помилки не уповільнять виплату допомоги.

Дізнатися, коли оплатять е-лікарняний, можна онлайн: інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог оновлюється щодня. Дата фінансування залежить від дати, коли роботодавець подав заяву-розрахунок за відповідним е-лікарняним.

Нагадаємо, раніше НСЗУ роз’яснила, як пацієнти можуть отримати е-рецепт по телефону.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
66374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді