Керівників ЗОЗ, у яких виявили підроблені документи про вакцинацію, відсторонятимуть від роботи

UA RU
МОЗ ініціюватиме відсторонення керівників ЗОЗ, де підробляли свідоцтва про проведення вакцинації

КУРС ⭐ Правовий захист медпрацівників

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що наразі на низку лікарів відкрито кримінальні провадження за фактом підробки документів про вакцинацію.

Керівників ЗОЗ, у яких виявили підроблені документи про вакцинацію, відсторонятимуть від роботи

✅✅✅ Ліцензія на наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори: перелік документів

«Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров’я, де працюють ці лікарі, — об’єднаних територіальних громад — із проханням відсторонити від роботи керівників цих закладів на час проведення слідства. Переконані, що керівники мають нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їх лікарнях», — прокоментував міністр.

Якщо слідство виявить, що керівник ЗОЗ не причетний до махінацій, його відновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме:

За даними МОЗ, схеми підроблення документів про вакцинацію та їхнього використання викрили на Черкащині, Буковині та Дніпропетровщині.

Нагадаємо: раніше МОЗ розробило законопроєкт про кримінальну відповідальність за фальсифікацію довідок про вакцинацію проти COVID-19.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді