КВІТАШВІЛІ представив у Брюсселі план реформування системи охорони здоров’я України

На днях Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ в межах візиту до Брюсселя взяв участь у міжнародній конференції «Європейські дні розвитку», де представив учасникам нову концепцію реформи медичної галузі України

У Брюсселі відбулась міжнародна конференція «Європейські дні розвитку», присвячена обговоренню особливостям співпраці в контексті забезпечення всезагального розвитку та вирішення глобальних проблем сучасності. У заході взяв участь і Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ, який представив слухачам під час сесії «Біженці та внутрішньо-переміщені особи: право на охорону здоров’я, право на життя» нову концепцію реформи медичної галузі України.

Він акцентував увагу присутніх на пріоритетності діяльності Уряду в контексті надання медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам та зауважив, що ситуація на Сході не стане на заваді новим змінам.

«Надаючи гуманітарну допомогу, чи то продовольством, чи то ліками, варто закуповувати цю продукцію на внутрішньому ринку», — підкреслив Міністр. На його думку, Уряд України повинен взяти на себе роль координатора в цьому процесі: аналізувати потреби у гуманітарній допомозі та розподіляти її по регіонах. Також Олександр КВІТАШВІЛІ зауважив, що найліпший спосіб вирішити проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні — це припинення зовнішньої агресії та повернення переселенців у свої міста.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді