У Запоріжжі фахівці обговорили хід реформування медичної галузі

Нещодавно У Запоріжжі відбулась прес-конференція щодо реформування системи охорони здоров’я України, де учасники розповіли про досягнення області та про пріоритетні завдання

У зустрічі взяли участь директор Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Вікторія КЛИМЕНКО, начальник управління охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія УШАКОВА та головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Владислав ОДРИНСЬКИЙ.

Вікторія КЛІМЕНКО повідомила, що пріоритетним напрямком реформування залишається організація якісної медичної допомоги жінкам та дітям. Із новим обласним перенитальним центром у Запоріжжі показник малюкової смертності у порівнянні із 2013 роком знизився майже на 18%. До кінця проточного року планується завершення реконструкції акушерського корпусу та створення перинатального центру другого рівня в Бердянську на базі існуючого пологового будинку.

Друге місце серед пріоритетів посідає налагодження єдиної системи екстреної медичної допомоги. Було засновано територіальне медичне об’єднання з 36 пунктів бригад швидкої медичної допомоги під централізованим управлінням. Наступний крок — завершити реконструкцію приміщення для централізованої диспетчерської та апарату управління ТМО «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Розповідаючи про вдосконалення якості первинної медико-санітарної допомоги, Вікторія УШАКОВА розповіла про функціонування у місті восьми ПМСД, які об’єднали 72 амбулаторії та досягли 100-відсоткового обслуговування населення сімейними лікарями.

Крім того, Владислав ОДРИНСЬКИЙ додав, що проект Запорізької області «Удосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу в Запорізькій області на 2015-2017 роки» відібрано для реалізації з обсягом фінансування від Світового банку у 4 мільйони доларів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді