МОЗ вам — зміни, а ми — рішення

Читайте червневий номер журналу «Довідник головної медичної сестри»

Читати свіжий номер журналу

МОЗ вам — зміни, а ми — рішення

Уже другий рік поспіль МОЗ вносить найбільше змін у нормативно-правові акти, що регламентують допомогу пацієнтам з COVID-19. Щоб вам не довелося перечитувати моніторинг законодавства за попередні пів року, редакція підготувала короткий огляд п’яти найважливіших нормативно-правових актів. Рекомендуємо прочитати та пересвідчитися, чи всі зміни ви врахували в роботі. Також в одній із публікацій розповіли, кого Центр громадського здоров’я МОЗ рекомендує щеплювати проти COVID-19, а кого — ні.

Найчастіше наші читачі просять опублікувати в журналі зразки документів. У цьому номері їх аж шість, тож для кожного знайдеться щось цікаве: СОП щодо обігу ліків та медвиробів, інструкція з охорони праці під час роботи з бактерицидним опромінювачем, положення про систему контролю якості надання медичної допомоги та ще багато іншого. А в рубриці «запитання — відповідь» маємо для вас сім публікацій на різні теми: від обігу підконтрольних речовин до заповнення медичної документації. Якщо ви не знайшли у журналі потрібний зразок документа або відповідь на своє запитання, пишіть на електронну пошту редакції — gms@Експертус.com.ua.

Нагадую, що прийом заявок на участь у Всеукраїнському конкурсі МОЗ для медсестер та медбратів «Лідери змінюють світ» продовжується. Тому реєструйтеся та завантажуйте свою роботу на сайті medplatforma.com.ua. Можливо, саме ви станете переможцем цього року. Бажаємо успіхів!

Оксана Грищенко,
головний редактор

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Графік відпусток медпрацівників — 2024: як скласти

У гарячий весняно-літній період використовуйте складений заздалегідь графік відпусток медичних працівників на 2024 рік. Важливо, щоб кожен структурний підрозділ медзакладу безперебійно працював впродовж року
30431

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
84726

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді