Показники захворюваність на COVID-19 суттєво знизились, Україна опинилася в «зеленій» зоні

Показники захворюваності на COVID-19 досягли найнижчих значень за останній рік. 109 закладів охорони здоров’я уже створили перші електронні лікарняні. Чиновники, через яких виникла заборгованість перед медпрацівниками, мають понести відповідальність. Про це та інше йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського

Як працює Електронний реєстр листків непрацездатності

За минулу добу в Україні виявлено 420 нових хворих на коронавірусну хворобу COVID-19. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це найнижчий показник за останній рік.

Україна в «зеленій» зоні, перші е-лікарняні та звільнення чиновників за невиплати лікарям: нарада у Президента

 

 

«Усі області України перебувають у «зеленій» зоні. Відповідно до критеріїв Європейського Союзу Україна також відсьогодні увійшла в «зелену» зону. Маємо показник 74,71 випадку на 100 тисяч населення при встановленому ЄС критерії 75 випадків на 100 тис. населення», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль повідомив, що понад 1 млн 479 тис. громадян отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, а понад 238 тис. осіб — дві дози. За минулі вихідні щеплено 57 тис. українців. Було відкрито понад 50 центрів вакцинації, у яких працювало 178 мобільних бригад.

За даними Прем’єр-міністра, Україна на сьогодні одержала 4 млн 850 тис. доз вакцин. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко додав, що після підтвердження всіх контрактів на постачання вакцин разом з програмою COVAX Україна отримає понад 10 млн вакцин різних виробників до кінця літа. Ними планують щепити 5 млн громадян.

1 липня в додатку «Дія» має з’явитися внутрішній український «ковід-сертифікат». Нині його розробляє Мінцифри.

Також запрацювали електронні лікарняні. Їх видали вже 109 закладів охорони здоров’я.

Також учасники наради обговорили ситуацію з виявленою заборгованістю перед медичними працівниками, яка виникла за квітень—травень. Володимир Зеленський наголосив на необхідності жорсткої персональної відповідальності чиновників за невиплати лікарям, аж до звільнення.

«Ця ситуація неприпустима для сучасної цивілізованої країни, особливо зараз, коли лікарі — на передовій боротьби з пандемією», — зазначив Президент.

Володимир Зеленський доручив у найкоротший термін ліквідувати заборгованість і закликав очільника уряду та міністра охорони здоров’я взяти це питання під контроль.

Нагадаємо, мобільні бригади вперше проводять всеукраїнське дослідження щодо поширеності COVID-19.

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді