На Прикарпатті створять службу екстреної медичної авіації

Про створення на Прикарпатті служб екстреної медичної авіації домовились голова обласної державної адміністрації Олег ГОНЧАРУК і провідні фахівці служби за кордоном: керуючий партнер Alfa-Helicopter, постачальник вертолітної екстреної медичної допомоги (HEMS) в Чехії, активний HEMS пілот, доктор Павел МЮЛЛЕР, директор Польської служби екстреної медичної авіації (HEMS - LPR), член ради директорів EHAC (Європейська координаційна організація повітряної медичної допомоги) доктор Роберт ГАЛОНЗКОВСЬКИЙ

Про створення на Прикарпатті служб екстреної медичної авіації домовились голова обласної державної адміністрації Олег ГОНЧАРУК і провідні фахівці служби за кордоном: керуючий партнер Alfa-Helicopter, постачальник вертолітної екстреної медичної допомоги (HEMS) в Чехії, активний HEMS пілот, доктор Павел МЮЛЛЕР, директор Польської служби екстреної медичної авіації (HEMS - LPR), член ради директорів EHAC (Європейська координаційна організація повітряної медичної допомоги) доктор Роберт ГАЛОНЗКОВСЬКИЙ.

Доктор Павел МЮЛЛЕР розповів журналістам, що була надана згода на проведення аналізу можливостей для відкриття гелікоптерної служби медичної допомоги в Івано-Франківську. Він наголосив, що загальні рішення навіть не пропонуються: «Хочемо вивчити ваші потреби і запропонувати те, що буде тут найефективніше працювати».

Задля створення служби екстреної медичної авіації передбачені: організація роботи диспетчерської, наявність матеріальних і кадрових ресурсів. В області є бригада медиків, готових вже сьогодні забезпечувати діяльність служби. Якою конкретно вона буде і на чому базуватиметься, за два місяці визначить спеціальна робоча група, що буде працювати на Івано-Франківщині.

Потреба створення служби медичної авіації в Прикарпатській області зумовлена особливостями рельєфу території. У гірській місцевості машини приїждають за викликом вдвічі пізніше, ніж за діючими нормами. На жаль, кількість летальних випадків до приїзду бригади швидкої медичної допомоги сягає 400-450 протягом року.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді