Міністр охорони здоров'я України подав у відставку

Міністр охорони здоров’я України Олександр КВІТАШВІЛІ офіційно підтвердив, що подав у відставку на брифінгу у четвер, 2 липня. У Міністерстві підкреслили, що заяву він подав безпосередньо перед брифінгом

Миністр охорони здоров’я Олександр КВІТАШВІЛІ офіційно повідомив, що подав заяву про відставку. Попри чутки і недостовірну інформацію, що поширювалась у СМІ протягом останніх днів, посадовець зробив це безпосередньо перед брифінгом у четвер, 2 липня.

За словами Олександра КВІТАШВІЛІ, він залишиться в Україні, поки Верховна Рада його «не відпустить» і буде допомагати наступникові.

«Якщо я є останнім каменем спотикання, через який гальмуються реформи охорони здоров'я, то я готовий піти. Зараз долю реформи вирішуватиме Верховна Рада. Я сподіваюся, що цей шанс буде використано, інакше до кінця року система розвалиться», — сказав він.

Також Олександр КВІТАШВІЛІ зазначив, що, наскільки йому відомо, команда Міністерства охорони здоров'я України не має наміру залишати відомство: «Я не думаю, що хтось із команди йтиме».

За думкою посадовця, Міністерству не вистачило одного-двох тижнів задля проведення запланованого етапу реформ. До того ж він сподівається, що Верховна Рада не відмовить у запропонованих Міністерством законопроектах, і тоді реформа буде здійснена.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді