У регіони їдуть нові вакцини для планових щеплень

До України надійшли нові вакцини, призначені для планової вакцинації. Тому щеплюватимуть — за календарем

⭐ Зміни в медичному законодавстві за лютий ⭐

Світлана Шаталова, заступниця міністра охорони здоров’я України, повідомила, що вже зараз на складах держпідприємства «Укрвакцина» перебуває вантаж із вакциною для профілактики поліомієліту в кількості 700 тис. доз.

Минулого тижня прибув анатоксин для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену — 1,5 млн доз. Ще один вантаж отримали 1 березня. Ідеться про вакцину для профілактики кашлюку, дифтерії та правця в кількості 600 тис. доз. І зовсім свіже прибуття — анатоксин для профілактики дифтерії та правця в кількості 300 тис. доз.

✅✅✅ Програма медичних гарантій на 2021 рік

У регіони їдуть нові вакцини для планових щеплень

Загальна сума коштів, які держава витратила для закупівлі імунобіологічних препаратів, сягла майже 16 млн грн.

Світлана Шаталова зазначила, що препарати мають розвезти по регіонах і вже наступного тижня вони стануть доступними для населення.

✎ Вакцини від дифтерії-правця для дітей та дорослих, закуплені за кошти держбюджету, доставив в Україну Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) на замовлення МОЗ.

Вакцини, які закуповують для держави через ЮНІСЕФ, проходять дуже суворий контроль якості на етапі виробництва та поставки в Україну. Ці вакцини безпечні та ефективні, мають прекваліфікацію ВООЗ.

Нагадаємо, що 3 березня КМУ підтримав ініціативу МОЗ про виділення коштів на вакцинацію населення проти COVID-19. Загальна сума фінансування становить 1 млрд 482 млн грн для оплати медпослуг медикам, що залучені до процесу вакцинації.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4881

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115539

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді