Повністю сформовано потреби областей з лікарських засобів по 15 напрямах

В Міністерстві охорони здоров'я України відбулася чергова селекторна нарада заступників Міністра охорони здоров'я Віктора ШАФРАНСЬКОГО та Ігоря ПЕРЕГІНЦЯ з регіональними представниками щодо формування потреб лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за кошти Державного бюджету

В Міністерстві охорони здоров'я України відбулася чергова селекторна нарада заступників Міністра охорони здоров'я Віктора ШАФРАНСЬКОГО та Ігоря ПЕРЕГІНЦЯ з регіональними представниками щодо формування потреб лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за кошти Державного бюджету.

Віктор ШАФРАНСЬКИЙ зазначив, що Міністерство охорони здоров'я отримало в повному обсязі замовлення на централізовану закупівлю виробів медичного призначення для хворих у до- та післяопераційний період з трансплантації, на закупівлю медикаментів для лікування дорослих хворих на гемофілію, також ліків для дітей, хворих на первинні (вроджені) імунодефіцити, на муковісцидоз, матеріалів для визначення рівня глюкози в крові, реактивів для проведення скринінгу новонароджених на фенілкетонурію та вроджений гіпотиреоз.

Представники регіонів запропонували надати областям можливість самостійно формувати потребу згідно з сумою виділених коштів. В Міністерстві ж пообіцяли закуповувати препарати за найнижчою запропонованою ціною, відповідно, корегувати кількість закупленого обладнання або лікарських препаратів.

Заступник Міністра охорони здоров`я Ігор ПЕРЕГІНЕЦЬ порекомендував уважніше складати заявки, щоб уникати перевищення потреби. Невірні розрахунки спостерігались при наданні заявок на закупівлі онкологічних, онкогематологічних, імунобіологічних препаратів, виробів медичного призначення для розвитку донорства крові.

Позитивно виокремили в Міністерстві роботу структурних підрозділів з питань охорони здоров`я Харківської, Черкаської та Житомирської ОДА. Також Віктор ШАФРАНСЬКИЙ подякував колегам в Донецькій та Луганській областях за відмінну роботу в нелегких умовах.

В Міністерстві наголосили на необхідності вчасного надання матеріалів щодо заявок. Відсутність навіть однієї заявки унеможливлює своєчасну підготовку інформації про предмет закупівлі та початок проведення централізованих закупівель.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді