Яку меддокументацію МОЗ збирається замінити на електронні форми з початку 2021-го

Під час брифінгу в Дніпропетровській області заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер розповів, що цей регіон показав високі результати у цифровізації медичної системи України

Дайджест новин за липень

За кількістю виписаних електронних рецептів на лікарські засоби за програмою реімбурсації «Доступні ліки» Дніпропетровщина посідає перше місце. Тутешні лікарі виписали 2 172 201 рецепт. За кількістю створених медичних записів в електронній системі охорони здоров'я область опинилась на третьому місці.

Ярослав Кучер зазначив, що станом на 11.08 підписано 2 525 029 декларацій, що становить 79,5% населення області і є гідним показником.

Окрім того, заступник наголосив, що електронна система eHealth також активно задіяна в боротьбі з COVID-19. МОЗ актуалізує дані про пацієнтів. Мета міністерства — за допомогою системи отримати реальну картину, яка склалася в тому чи тому медичному закладі.

Яку меддокументацію МОЗ збирається замінити на електронні форми з початку 2021-го

Наразі МОЗ реалізує проєкт цифровізації медичних висновків. Першим уже у вересні МОЗ спільно з партнерами запускає медичний висновок про народження в рамках проєкту єМалятко. Він стане зручною електронною заміною паперової форми 103 для більшості новонароджених.

Уже завершено тестування спрощеної моделі системи електронних лікарняних. Воно виявило певні недоліки, які будуть усунені. З початку 2021 року заплановано повноцінний запуск е-лікарняних із повною інтеграцією в eHealth.

Ще один з важливих найближчих проєктів — електронний кабінет пацієнта. МОЗ планує інтегрувати його з «Дією».

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як працює електронна система охорони здоров'я

З'ясуйте зі статті, які можливості забезпечує медзакладам і пацієнтам електронна система охорони здоров'я, які заклади мають там зареєструватися та які технічні вимоги до електронних медичних інформаційних систем
36566

Як штучний інтелект трансформує роботу керівника медичного закладу, лікаря та медсестри

Розглянемо основні способи застосування штучного інтелекту в роботі різних медичних працівників на основі аналітики української AI-платформи телефонії, колтрекінгу та аналітики дзвінків Ringostat
1954

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді