Чому нова модель фінансування мезакладів оптимальна для подолання кризи: дайджест

НСЗУ підготувала новий випуск «Дайджест змін в охороні здоров'я». Скачуйте та читайте дайджест № 21

Антикризовий онлайн-марафон ➤ ВЗЯТИ УЧАСТЬ

Найновіший випуск — квітневий. Головні його теми — фінансування медзакладів за Програмою медичних гарантій і, звісно ж, коронавірус.

✅✅✅ Доступ до березневих номерів журналів — відкритий!

Чому нова модель фінансування мезакладів оптимальна для подолання кризи

COVID-19: що відомо про вірус та як ВООЗ радить протидіяти хворобі

Оксана Мовчан, в. о. голови НСЗУ:

«Початок другого етапу медичної реформи збігся у часі зі складним викликом для всієї медичної системи — протидії поширенню COVID-19. Зараз усі зусилля лікарів і медичних працівників спрямовані на цю боротьбу.

У час криз слід вибудовувати нові системи, а не рятувати безнадійно застарілі. Саме тому потрібно зараз якнайшвидше реформувати систему охорони здоров’я, щоб вона справді могла відповідати на різні виклики. Реформа, яка реалізується, покликана посилити ефективність управління ресурсами в сфері охорони здоров’я. Щоб кожна гривня працювала на потреби пацієнта».

Оксана Мовчан пояснила, що нова модель фінансування системи охорони здоров’я, завдяки прогнозованості, ефективному та прозорому розподілу коштів, добре підходить для швидкого реагування в ситуації з поширенням коронавірусу.

Договір з єдиним закупівельником медичних послуг дозволяє легше мобілізувати ресурси та адаптувати правила і практики. Завдання НСЗУ — швидко спрямувати гроші туди, де вони потрібні в цей момент, туди, де є пацієнти.

✎ Нагадаємо, що головна тема дайджесту № 20 (лютий) — пакети медичних послуг у 2020 році.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді