Епідеміологи Івано-Франківська потренувалися правильно надягати та знімати протичумний костюм

У межах практичного семінару-наради краю в Івано-Франківській області організували тренінг із відпрацювання методики одягання та знімання протичумного костюму І типу для працівників епідеміологічного профілю територіальних установ Держсанепідслужби

У межах практичного семінару-наради краю в Івано-Франківській області організували тренінг із відпрацювання методики одягання та знімання протичумного костюму І типу для працівників епідеміологічного профілю територіальних установ Держсанепідслужби.

Навчання організовані для здобуття практичних навичок та застосування протиепідемічних заходів при виявленні пацієнта із підозрою на хворобу спричинену вірусом Ебола. У разі виявлення таких потерпілих проводиться сортування осіб на хворих та осіб, що наразилися на небезпеку інфікування. Після цього потрібна термінова госпіталізація хворого, яка здійснюється спеціалізованим транспортом з дотриманням вимог протиепідемічного режиму.

У 2014–2015 роках зафіксована найтяжча за весь період спостережень за хворобою епідемія в Західній Африці (Гвінея, Сьєра-Лєоне, Ліберія, Нігерія, Сенегал, Малі). Епідемія поширилась за межі цього регіону до США, Іспанії, Великобританії. Усього з початку спалаху зареєстровано більше 27 тисяч випадків хвороби, із них понад 11 тисяч призвели до смерті. Захворіло майже 900 медичних працівників, тому опрацювання форм захисту від захворювання є вкрай важливим.

Крім цього під час заходу розглянули питання клініки, діагностики та профілактики захворювання на поліомієліт, а також профілактики туберкульозу. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді