МОЗ запропонувало зміни в законодавстві щодо виробництва (виготовлення) та реалізації лікарських засобів

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про лікарські засоби» (щодо удосконалення законодавства, що регламентує повноваження органу державного контролю за якістю лікарських засобів)» № 3179, яким передбачається врегулювати реалізацію державної політики у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів

Народні депутати України Костянтин ЯРИНИЧ, Сергій БЕРЕЗЕНКО та Ірина СИСОЄНКО зареєстрували у Верховній Раді проект Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про лікарські засоби» (щодо удосконалення законодавства, що регламентує повноваження органу державного контролю за якістю лікарських засобів)» № 3179. Законопроект було розроблено Міністерством охорони здоров’я України в межах роботи групи з дерегуляції фармацевтичної діяльності.

Проектом Закону передбачається привести у відповідність до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V повноваження посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів, а саме встановити, що виробництво (виготовлення) та реалізація лікарських засобів можуть бути призупинені виключно за рішенням суду.

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра ПАВЛЕНКО прокоментувала: «Досі, через правову колізію, на практиці спостерігається перевищення компетенції посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів. Це призводить до збільшення регуляторного навантаження на суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність, пов’язану з обігом лікарських засобів та ризиків несвоєчасного забезпечення громадян України лікарськими засобами. Прийняття проекту Закону забезпечить гармонізацію чинного законодавства та сприятиме створенню належних умов для ведення підприємницької діяльності на фармацевтичному ринку України».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді