Скільки спеціалізованих медзакладів уже зареєструвалися в ЕСОЗ

Станом на 5 листопада понад 100 закладів спеціалізованої та високоспеціалізованої медицини вже зареєструвалися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ)

У Таблиці представлені лідери за кількістю підключених спеціалізованих медичних закладів:

Область

Кількість закладів,
що підключилися до ЕСОЗ

Львівська

17 — у містах Львів, Золочів, Перемишляни

Запорізька

11 — у місті Запоріжжя

Дніпропетровська

8 — у містах Дніпро, Кам’янське, Нікополь

Зразки планів на 2020-й: скачайте

У семи областях (Волинська, Закарпатська, Кіровоградська, Луганська, Сумська, Тернопільська, Чернігівська) поки що підключилися по одному закладу. В інших регіонах — від 2 до 7 закладів на область.

Серед уже підключених закладів спеціалізованої медичної допомоги:

  • 89 працюють у містах
  • 7 — у селищах міського типу
  • 5 — у селах

За організаційно-правовою формою серед підключених закладів:

  • 94 юридичні особи
  • 7 закладів працюють як фізичні особи — підприємці

Голова НСЗУ Олег Петренко зазначив:

«У 2020 році ми повністю відійдемо від утримання закладів охорони здоров’я та перейдемо до нової моделі фінансування. Гроші підуть за пацієнтом і до спеціалізованих та високоспеціалізованих медичних закладів. Одна з умов укладання договору з НСЗУ — реєстрація закладу в електронній системі охорони здоров’я. І те, з якою швидкістю заклади з’являються на електронній карті (а за останню добу в ЕСОЗ зареєстровано 55 закладів), свідчить про те, що вони чекають змін і готові до них».

Своєю чергою директор Львівського обласного клінічного діагностичного центру Роман Пукаляк зауважив:

«До трансформації ми готувались старанно і довго. За 2 останні роки на 80% комп’ютеризували робочі місця. Заклад автономізований та є партнером Національної служби здоров’я з березня 2019 року, коли уклали договір з НСЗУ заради фінансування за новою моделлю послуг наших лікарів первинної ланки. З того часу в обраній нами медичній інформаційній системі, крім лікарів первинки, поступово почали працювати і вузькі фахівці закладу. Вони освоїли електронну чергу, навчаються робити записи в системі. Коли відкрилась можливість реєстрації в електронній системі охорони здоров’я, зволікати не стали. Ми готові до підписання договору з НСЗУ і на надання послуг спеціалізованої допомоги. Ми всі — в очікуванні 2020 року».

За матеріалами НСЗУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді