Як відбуватиметься розподіл до інтернатури в 2020-му

У 2020 році розподіл до інтернатури відбудеться за новим прозорим механізмом. Уперше в Україні випускники медичних вишів самостійно обиратимуть майбутнє місце проходження післядипломної підготовки

На початку листопада відбулася робоча зустріч представників Української медичної студентської асоціації із заступницею міністерки Младеною Качурець, на якій обговорили нову модель інтернатури.

Новий електронний розподіл до інтернатури — справедливий, автоматизований та прозорий, повністю унеможливлює корупцію.

Зразки планів на 2020-й: скачайте

Електронний розподіл здійснюватимуть на основі:

  • пріоритетів випускників (можна обрати 5 програм підготовки)
  • об’єктивного рейтингу випускників

Студенти зможуть подавати документи для вступу в інтернатуру через онлайн-платформу.

Базою для інтернатури може стати не тільки державний, а й приватний заклад охорони здоров’я за наявності потужної матеріально-технічної бази і достатнього пацієнтопотоку.

Уже з наступного року всі лікарі-інтерни, незалежно від форми навчання, отримуватимуть заробітну плату. У держбюджеті 2020 року на це передбачено 202 460, 8 тис. грн.

Усі програми підготовки в інтернатурі оновлять відповідно до рекомендацій Світової асоціації медичної освіти. Ці зміни наблизять систему підготовки лікарів до європейських стандартів і дадуть змогу українським лікарям бути конкурентними на світовому рівні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді