Захворюваність населення України на грип та ГРВІ зменшилась майже на 10,5% за тиждень

Показник захворюваності населення України на грип та ГРВІ зменшився на 10,4% у порівнянні з минулим тижнем

За інформацією бюлетеня «Грип та ГРВІ в Україні», підготовленого Центром грипу та ГРВІ ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України», на звітному тижні з 29 лютого по 6 березня в усіх регіонах країни показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищили епідемічні пороги.

За минулий  тиждень у країні на грип та ГРВІ захворіла 199 061 особа, з них 66,8% — діти. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України в порівнянні з минулим тижнем зменшився на 10,4%.

Найвища захворюваність в Україні на грип та ГРВІ зареєстрована у Києві — 51,1, найменша — в Харківській області — 15,8 на 10 тисяч населення.

З початку епідсезону в Україні зареєстровано 364 вірусологічно підтверджених летальних випадки від грипу, із них у 81,3 % визначено вірус грипу типу А(H1N1)pdm09.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді